Geplaatst op

Waarom een staafmixer vaak de betere mixer is

Staafmixer

In tegenstelling tot een standmixer zijn staafmixers de slankere versie van een mixer. Ze bestaan ​​uit een blender met een handstuk die de blender van stroom voorziet via een oplaadbare batterij of een kabel. Wil je niet alleen eten pureren, maar ook slagroom kloppen, desserts bereiden, kruiden en zaden snijden en koffiebonen malen, dan heb je verlengstukken voor je staafmixer nodig, die meestal bij een staafmixerset worden geleverd.

Voordelen van een staafmixer

Als keukenapparaat is een staafmixer snel bij de hand. Een tijdrovende setup is niet nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de blender, multimes of garde aan het handstuk te bevestigen en je bent klaar om te gaan. De motor van de staafmixer bevindt zich in het handstuk. De blender kan van de meeste modellen worden verwijderd om het schoonmaken te vergemakkelijken. Met een vermogen van 600 watt hakt en pureert de staafmixer zelfs de hardste ingrediënten. Het minimale vermogen van de handige mixer moet 200 watt zijn. De blender moet drie of vier messen hebben. Twee messen duwen het voedsel vaak alleen heen en weer en hakken het niet fijn. De kap over de messen zorgt ervoor dat er geen spatten ontstaan ​​als je met de staafmixer mixt.

Draadloze staafmixer

Het netsnoer, dat de staafmixer van de nodige stroom voorziet, is niet alleen vervelend voor professionele koks. Een staafmixer met een netaansluiting vereist ook dat er een stopcontact in de directe omgeving van de plaats van gebruik is. Vooral bij hantering boven de kachel wordt de stroomkabel aangetast door dampende pannen en hete kookplaten.

Een draadloze staafmixer die wordt aangedreven door een batterij kan daarbij helpen. Steeds meer fabrikanten brengen dergelijke mengers op de markt. KitchenAid-staafmixers zijn bijvoorbeeld uitgerust met een oplaadbare batterij. Dit vergroot de toepassingsmogelijkheden van het keukenapparaat, onafhankelijk van een stopcontact. Als het batterijvermogen echter daalt, neemt ook het vermogen van de staafmixer af.

Bij de snoerloze blenderstokken horen ook modellen van Bosch, Braun en Beko. Alleen de Kitchen Aid Artisan staafmixer heeft een praktisch LED-display voor de resterende laadcapaciteit van de batterij.

De Esge wand – een revolutie in de keuken

De Esge-staafmixer was waarschijnlijk een van de eerste staafmixers op de markt in 1954. Afhankelijk van de motorspecificatie kan de toverstaf 12.000 tot 22.000 toeren per minuut draaien. De Esge wand, gemaakt in Zwitserland, produceert nog steeds elk jaar 400.000 apparaten en exporteert ze over de hele wereld. Dat spreekt voor een hoge klanttevredenheid. Alle hoogwaardige losse onderdelen komen uit Zwitserland. Dit is een unique selling point, aangezien veel keukenapparatuur inmiddels in Azië wordt geproduceerd.

Een staafmixer voor de gastronomie

Staafmixers voor commercieel gebruik zijn veel groter dan modellen voor de thuiskeuken en zijn veel robuuster. De staafmixer van een professionele staafmixer van Gastoback of Hendi is tussen de 23 cm en 50 cm lang en daardoor geschikt voor grote pannen. Een tweede handgreep vergemakkelijkt het hanteren. De roercapaciteit van de Gastroback Mini Mixer ligt rond de 140 – 150 liter. Professionele staafmixers verwerken warme en koude gerechten. De roersnelheid is variabel instelbaar. Naast een staafmixer is de professionele staafmixer te bedienen als staafmixer met een garde. Als mini-staafmixers en draadloze staafmixers hebben professionele draadloze apparaten een gebruiksduur van maximaal een uur.

Staafmixer of mixer: wat is beter?

Staafmixers zijn aanzienlijk goedkoper dan keukenmixers en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Een staafmixer hakt, in tegenstelling tot een standmixer, alles in dezelfde pan. Het overbrengen van het voedsel naar een mixer/keukenrobot is vaak vervelend. Staafmixers pureren ook stevige en vooral hete ingrediënten, wat in keukenmixers niet mogelijk is vanwege de gevoelige blenderkan van glas of kunststof. Milkshakes, smoothies en cocktails zijn lekkerder in een blender. Handblenders zijn het meest flexibel. Als je een goede staafmixer hebt, heb je niet per se een blender nodig. Maar als je eerst een blender koopt, heb je ook een staafmixer nodig.