Geplaatst op

Trends in tuinmeubelen

Tuinmeubel

De meeste tuinmeubelen zijn tegenwoordig gemaakt van hout, rotan, metaal of polyrattan. Ze zien er zeer nobel en huiselijk uit, dankzij het hoogwaardige materiaal en het moderne design. Als de temperaturen buiten aangenaam zijn, brengen mensen hun tijd graag buiten door, bijvoorbeeld om te ontspannen. Velen gebruiken het terras op verschillende manieren. Het is de ideale plek om ’s avonds of ’s middags alleen te ontspannen of om samen met vrienden en familie van de tijd te genieten. Moderne materialen voor de buitenruimte maken van het terras een buitenwoonkamer.

Poly rotan tuinmeubelen

Het buitenleven karakter krijgt een nieuwe dimensie met hoogwaardige kunststofvezels zoals recyclebaar polyrattan. Tuinmeubelen van polyratten zien er erg huiselijk uit en het hoge zitcomfort zorgt ervoor dat iedereen zich prettig voelt. Tegelijkertijd is het materiaal weerbestendig en onderhoudsvriendelijk. Zelfs sterk zonlicht heeft geen invloed op de kleur of kwaliteit van het meubel. De regen rolt er gewoon af, wind en weer kunnen hen geen kwaad doen. Om ervoor te zorgen dat het altijd mooi en schoon is, hoef je het meubel alleen maar af te nemen met een vochtige doek. Polyrattan fauteuils en stoelen met mooie bekleding zitten bijzonder comfortabel. Moderne kussens zijn gemaakt van weerbestendig vulmateriaal in duurzame hoezen die niet snel naar binnen hoeven als het begint te regenen. De designkeuze is nu enorm. Tuinmeubelsets van polyrattan zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen.

Wat is polyrotan?

Polyrattan vlechtwerk bestaat uit slijtvaste synthetische vezels die zeer resistent zijn. Het materiaal is koudebestendig en kan grote hitte weerstaan. Het is elastisch, maar toch strak en rekt niet te veel uit in de hitte. De vezels zijn extreem robuust, bijna niet te scheuren en waterdicht. Omdat de stof geen vocht opneemt, droogt deze snel uit na een regenbui.

Het meubilair is extreem weerbestendig en duurzaam. Dit helpt om op de lange termijn geld te besparen, omdat er niet steeds nieuwe meubels hoeven te worden gekocht. Het meubel vertoont nauwelijks gebruikssporen en heeft een zeer onmiskenbare uitstraling.

En je kunt prachtige accessoires bij de tuinmeubelen plaatsen, bijvoorbeeld een rieten mand voor plant, waarin je dan weer zomerbloemen kunt plaatsen.

Klassieke houten meubels

Hout is eigenlijk altijd in het seizoen. In het huidige seizoen is het modern in combinatie met RVS, aluminium en kunststof vlechtwerk. Zitgroepen van robuust en elegant teak, mahonie of meranti hout zijn tijdloze klassiekers. Wie liever lokale houtsoorten gebruikt, vindt meubelen gemaakt van sparren, lariks en eiken. Ze hebben van nature geen sterke bescherming, daarom is impregneren of vernissen nodig om ze weerbestendig te maken. Houten tuinmeubelen zijn niet geschikt om het hele jaar door te gebruiken. Ze bieden vele mooie mogelijkheden om met stijl een gezellige sfeer te creëren in de tuin, op het balkon of terras. Naast de zitmeubels en tafels zijn er ook ligstoelen of ligstoelen van hout, waarmee iedereen zijn eigen individuele opstelling voor zijn buitenruimte kan creëren. Bijpassende accessoires vullen het persoonlijke concept aan. Het is bijzonder mooi en gezellig wanneer de tafels en zitmeubelen optisch bij elkaar passen en uitnodigen tot verpozen dankzij hun grote comfort. Tuinstoelen volledig van hout zijn verkrijgbaar met bijpassende zitkussens. Veel modellen hebben verstelbare armleuningen en rugleuningen. Houten meubels zien er altijd bijzonder harmonieus uit in de set.

Metaal met hout

Een interessante materiaalmix zijn tuinmeubelen van hout en metaal, die moderne accenten zetten in de tuin of op het terras. Het moderne meubel heeft een fijn metalen frame dat de afzonderlijke houten latten van de zitting en rugleuning ondersteunt. Vooral teak, dat zeer weerbestendig is en bovendien schimmel- en vuurbestendig is, is populair. Het is bijzonder gemakkelijk te verzorgen en kan, indien onbehandeld, 50 jaar of langer buiten overleven. Als het zijn tijd als meubel heeft gehad, kan het worden gerecycled en verder verwerkt. Gerecycled teak laat het bijzondere karakter van deze houtsoort nog beter zien. Het levert een waardevolle bijdrage aan de bescherming van het milieu door zijn extreme lange levensduur, omdat de CO2 voortdurend in het hout gebonden blijft.

Buiten dineren trend

Het is echter niet alleen relaxen op het terras. Het is ook de perfecte plek voor gezellige borrels, allerlei soorten feesten en ook voor een etentje. Met een grote zithoek is dat geen enkel probleem. Als je een beetje ruimte beschikbaar hebt, kun je je buiten mooi opstellen en genieten van het zomerse feest als nooit tevoren. Vaak is er buiten veel meer ruimte om te vieren dan binnen.