Geplaatst op

Geniet van het buitenleven

Tuinmeubel

“Oh ja…” hoor ik mezelf de afgelopen dagen keer op keer zeggen als ik naar buiten kijk. Hoe fijn zou het zijn om buiten in mijn buitenkamer van de koffie te genieten, ’s ochtends naar de vogels te luisteren en weer naar binnen te gaan voordat ik aan mijn bureau plaatsneem. Naar mijn mening is er geen betere en meer ontspannen manier om in de stemming te komen voor de dag.

Maar mijn geduld wordt de laatste meters op de proef gesteld – in ieder geval hier in Noord-Duitsland. Week na week dacht ik dat we langzaam op het laatste rechte stuk waren en dat april zijn reputatie echt waar zou maken. Het is stormachtig, koud, regenachtig – echt ongemakkelijk! Volgens meteorologen is het de koudste (en naar mijn mening de meest oncomfortabele) april in 40 jaar. Ik ben in ieder geval niet de enige met mijn subjectieve gevoelens.

Dus als de afgelopen lente me één ding heeft geleerd, is het dat het echt zinvol is om af te wachten en te zien voordat je gaat tuinieren tot de ijsheiligen – hoe moeilijk het ook is. Want ik herinner me nog goed dat vorig jaar in april onder het genot van een lekkere gin & tonic op het terras de zin “Tot ziens winter, hallo lente!”

De dagen ervoor had ik gretig een pelgrimstocht gemaakt naar de tuincentra – met de zomerse temperaturen die dagen aanhielden – om mijn plantenbakken te planten en het terras mooi te maken. En toen sloeg de late vorst weer genadeloos toe!

In 5 stappen naar een gezellige buitenhuiskamer

Ik doe dit jaar dus alles anders en gebruik de tijd om rustig mijn buitenhuiskamer in te plannen. Met deze 5 stappen creëer ik mijn buitenoase van welzijn:

Voorjaarsschoonmaak op het terras

In april geef ik ons ​​houten terras altijd een voorjaarsschoonmaak om de sporen van de winter te verwijderen. Want in de afgelopen maanden hebben zich nogal wat stenen, bladeren en groenafzettingen opgehoopt. Hiervoor veeg ik eerst het terras aan zodat het grofste vuil kan worden losgemaakt. Daarna maak ik het terras grondig schoon. Dit werkt het beste en het meest milieuvriendelijk met een borstel, water en groene zeep. Hetzelfde doe ik met de verzorging van onze teakhouten meubelen. Ik sta er elke keer weer versteld van hoe mooi de meubels en het terras er na het schoonmaken weer uit zien. Ook controleer ik de plantenbakken op vorstschade en schrob alles weer groen. Als alles blinkt, is het zwaarste werk al gedaan en kan ik me aan de mooie dingen wijden – het inrichten van onze buitenwoonkamer.

Zet ​​loungemeubilair op

Wat zou een woonkamer zijn zonder een fijne bank om onder weg te kruipen? Er zijn stijlvolle loungemeubels met royale kussens voor de buitenwoonkamer. Zodra we wegzakken in de weelderige kussens, wijzen de tekenen op ontspanning. Dit wordt mogelijk gemaakt door duurzame, weerbestendige materialen zoals teak en hoogwaardig koordgaas, roestvrij staal, kunsthars of aluminium, die op vele manieren kunnen worden gecombineerd en zorgen voor maximaal comfort.

Loungemeubels toveren terras, balkon en tuin om tot een groene oase van welzijn, waar we ons in de buitenlucht kunnen vermaken. Een favoriete plek , die je ook goedkoop kunt kopen in een loungeset sale, waar we kunnen ontspannen onder de zon met een aangename lezing of een verfrissend drankje. Bank en bijzettafels maken het elegante zitgedeelte compleet en combineren functionaliteit met comfort. Ze creëren binnen handbereik ruimte voor handige en decoratieve rekwisieten. Want zonneschijn, comfortabel zitten, een zomers drankje, aangevuld met een paar lekkere kleine dingen en afgesloten met gesprekken met vrienden en familie zijn de ingrediënten voor een geslaagde dag of avond in een ontspannen sfeer.

En nu naar de kers op de taart voor een ontspannen samenzijn: Veel kussens!

Kussens – voor kleuraccenten en extra comfort

Kussens zijn het meest veelzijdige accessoire voor de buitenhuiskamer. Met kussens bereiken we een geheel nieuw effect in een zithoek. Harmonieuze combinaties van verschillende designs, materialen en kleuren zorgen altijd voor nieuwe, frisse accenten – en dat extra beetje ontspanning.

De juiste verlichting

Met lampen en lantaarns brengen we licht in de zachte avonduren en toveren we een heerlijke sfeer in onze openlucht woonkamer. UV-bestendige en sneldrogende materialen zoals teak, acryl en aluminium maken het mogelijk. Lampenkappen van polypropyleen of acryl op vloer- of tafellampen zorgen voor een bijzonder huiselijk gevoel. Lampen op zonne-energie met afstandsbediening kunnen zelfs gemakkelijk vanaf de loungebank worden bediend en gedimd.